Ilić: Spriječio sam u startu prljave igre Metalleghea
Bljesak.info

Direktor GOŠK-a iz Gabele

Ilić: Spriječio sam u startu prljave igre Metalleghea

GOŠK na čelu sa direktorom Lujom Ilićem je, navodno, odbio prodati utakmicu koja je možda riješila putnika u Premijer ligu BiH. 

Gabeljani su u susretu 28. kola Prve lige FBiH savladali Metalleghe BSI s minimalnih 1:0, međutim čini se da je rezultat mogao biti drugačiji da je GOŠK pristao na ponudu iz Jajca. Barem tako je za SportSport.ba izjavio direktor kluba Lujo Ilić. 

"Bilo je tu svakakvih prljavih igara, ali sam spriječio to u samom startu. Vidjeli ste i sami šta se desilo kada je Metalleghe gostovao u Gračanici, očito se to pokušalo napraviti i kod nas. U cijeloj priči sam posebno sretan što su moji momci dali svoj maksimum na terenu, pokazali karakter i rijetko koji klub u BiH bi napravio ovo što smo mi", kaže Lujo Ilić i potom se osvrće na riječi Bašića da se pričama o namještanju ciljano unosi nemir u Metalleghe.

"Ma, to nije tačno. Govorim samo istinu, a muljanje i unošenje nemira u druge timove nije potrebno stvarno GOŠK-u. Sve u svemu, pokazali smo moral i ne opterećujemo se time ko će ući u Premijer ligu BiH. Činjenica je da je Zvijezda veliki klub, da ima uslove, a nije tajna ni da su moji igrači dobili premije. Iznos? O tome se ne govori", istakao je na kraju direktor GOŠK-a.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezda trenutno na tabeli ima jedan bod više u odnosu na Metalleghe BSI i po svemu sudeći je povratnik u društvo najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi