Ilić: Želimo u Premijer ligu

Mladi golman Krupe pun optimizma

Ilić: Želimo u Premijer ligu

D. Vejo

Oni koji snose najveći dio odgovornosti u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu su golmani. Vjerni čuvari mreže su ponekad spasioci, a ponekad i tragičari. 

Sa svoje dvije ruke i noge, te preciznim vidom, pokušavaju ispraviti greške saigrača i tako mrežu ostaviti netaknutom, kako bi se njihova ekipa ponosila njima. I ekipa Krupe na Vrbasu, može se pohvaliti jednim takvim talentom, koji iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije. Radi se o golmanu Mladenu Iliću, koji se sa svojim timom uveliko sprema za nastavak sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, kako bi ostvarili zacrtani cilj.

„Počeli smo sa pripremama za drugi dio sezone, koje će trajati sve do početka prvenstva, 5. marta. Glavni zadatak nam je ulazak u društvo najboljih, dakle u Premijer ligu BiH. Za to treba dosta truda i rada kako bismo uspjeli. Nadam se da ću u pripremnom periodu zadobiti povjerenje stručnog štaba, kako bih branio što veći broj utakmica u nastavku sezone“, kazao je za SportSport.ba mladi golman Ilić.

Kao jedan perspektivan mladi golman, želi prvo da se dokaže u matičnom klubu i pred svojom publikom.

„Moje misli su u Krupi, želim da se dokažem pred svojom publikom i da zadobijem njihovo povjerenje. Prvi dio sezone bio je zadovoljavajući, a trudiću se da drugi dio bude još bolji, dok za kasnije ko zna, kao i svakom mladu golmanu san mi je neki klub iz Lige petice“, dodaje za naš portal.

Mladen je otkrio i to, čije mu golmanske vještine najviše privlače pažnju.

„Mnoštvo je dobrih golmana, ali ja bih ipak izdvojio golmana Bayerna iz Munchena, Manuela Neuera. Golman čija je forma na vrhunskom nivou već godinama i koji je po meni trenutno najbolji golman na svijetu“, ističe Mladen.

Velika evropska imena imaju svoje rituale prije utakmice, pa tako i Mladen.

„Poprilično sam sujevjeran, tako da vjerujem u rituale. Ono što ja radim prije svakog meča je da stavljam prvo lijevu a zatim i desnu rukavicu“, zaključio je mladi golma Krupe. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sa stručnim štabom mladi golman vrijedno radi i trenira, posebno kako kaže sa trenerom golmana Mirandom Petrićem, koji je uvijek bio tu za njega. Prije nego što krenu u Novi Sad, ekipa Krupe odigraće tri pripremne utakmice, dok će prvi meč drugog dijela sezone otvoriti protiv Slobode iz Novog Grada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi