Ilija Živković sudi mali sarajevski derbi, Čuić na Koševu

Ilija Živković sudi mali sarajevski derbi, Čuić na Koševu

Prvo kolo nove sezone u Premijer ligi na programu je u danima vikenda. Aktualni prvak Zrinjski u odbranu naslova krenut će iz Istočnog Sarajeva, dok će viceprvak Široki Brijeg na Pecari ugostiti Radnik. 

Najzanimljiviji susret igrat će se u Sarajevu na stadionu Otoka, a sastat će se Olimpic i Željezničar. Mali gradski derbi sudit će Ilija Živković iz Orašja, a utakmicu će direktno prenositi BHT 1.

Susret Veleža i Drine u Mostaru povjren je Antoniju Bandiću iz Gruda. Na utakmici između Mladosti i Boraca pravdu će dijeliti Dragan Skakić iz Gradiške, dok će koševski susret između Sarajeva i Zvijezde suditi Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

Komšijski derbi između Čelika i Viteza povjeren je Elvisu Mujiću, a meč na Pecari između Širokog Brijega i Radnika sudit će Darko Obradović iz Stoca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aktualni prvak Zrinjski u odbranu titule krenut će iz Istočnog Sarajeva, a arbitar meča protiv Slavije je Irfan Peljto iz Sarajeva. Sve utakmice na programu su u subotu od 17:30 sati, s izuzetkom mečeva na Grbavici, Pecari i na Koševu.

Utakmica na Otoci igra se u subotu od 17 sati, dok se meč na Pecari igra dan kasnije u terminu od 20:30 sati. Utakmica Sarajeva i Zvijezde na Koševu igra se od 19 sati u nedjelju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.