Ilišković: Želimo afirmisati igračice iz našeg grada

Trener ŽFK Lokomotiva iz Brčkog

Ilišković: Želimo afirmisati igračice iz našeg grada

S. Mlaćo

Nogometašice Lokomotive iz Brčkog i bugojanske Iskre u srijedu su u Brčkom odigrale prijateljski susret u kojem nije bilo pogodaka. Uzbuđenja nije nedostajalo, te ne bi bilo nezasluženo da je jedan od ova dva tima na kraju upisao i pobjedu.

Nedostajale je koncentracije pred samim golom, ali oba trener bili su zadovoljni viđenim. Za SportSport.ba poslije utamice govorio je trener člana ženske Premijer lige naše zemlje ŽFK Lokomotiva Milorad Ilišković.

"Prva prijateljska utakmica je iza nas i prije svega htio bi da izrazim zadovoljstvo što smo imali priliku da ugostimo novog premijerligaša, ekipu koja ima iza sebe osvojenu titulu u Prvoj federalnoj ligi i želim  da im čestitam na tom uspjehu. To je jedna jako interesantna ekipa u kojoj se vidi rad, napredak, kontinuitet  i tačno se zna ko šta radi. Veliki uspjeh je napravljen sa klubom koji postoji relativno kratko i to je ekipa koja će po meni u narednom periodu predstavljati važan faktor u Premijer ženskoj ligi BiH, prokomentarisao je Ilišković svog protivnika s kojim će u prvenstvu odmjeriti snage već u trećem kolu.

I Iskra ali i Lokomotiva osvježili su igrački kadar za novu sezonu Premijer lige.

"Iskra je veoma interesantna ekipa, a ja sam iskren da budem i očekivao to poznavajući ljude koji vode klub iz ranijih perioda. Doveli si neke reprezentativke iz Crne Gore, te neke koje smo ranije vidjeli u reprezentativnim selekcijama i sigurno da će one još napredovati te mnogima pomrsiti račune u takmičenju. Što se tiče nas, najveće zadovoljstvo koje mi je učinjeno jeste da su nam sve djevojke ostale na okupu tako da smo zadržali kostur tima. To je i bio naš cilj, da bi mogli graditi ekipu za godine koje dolaze. Doveli smo dvije igrači iz Gradine i par mladih iz škole fudbala iz Bijeljine na koje računamo kao seniorke i kadetkinje. Nama je prvenstveni cilj da afirmišemo što  veći broj igračica iz Brčkog", priča naš sagovornik

.

Provjeru  protiv ŽNK Iskra trener Brčanki smatra uspješnom.

"Ova provjera je relativno uspješna, ako uzmemo u obzir da je protivnik stvarno dobro parirao i da smo mi igrali u nekom mix sastavu. Zadovoljan sam prije svega tim  trkačkim djelom ali ima tu još mnogo prostora za napredak. Generalno sam zadovoljan, ali trebali smo realizovati neke izgledne prilike, mada je imao i protivnik", dodao je trener ŽFK Lokomotiva na kraju razgovora za naš portal. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi