Ima kontakta, ali još ništa zvanično

Elvedin Begić, komesar za bezbjednost N/FSBiH

Ima kontakta, ali još ništa zvanično

Komesar za bezbjednost u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine Elvedin Begić najvjerovatnije je član Komiteta za normalizaciju, koji su uspostavile FIFA i UEFA.

Begić je jedan od rijetkih ljudi koji su bili na visokim pozicijama u N/FSBiH, a koji nije umiješan u skandale i korupciju, tako da je ovaj izbor UEFA i FIFA ima solidnu pozadinu.

Ipak, Begić je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako postoje kontakti već neko vrijeme sa međunarodnim fudbalskim federacijama, ali kako za sada još uvijek nema ništa zvanično.

"Nisam još dobio nikakav zvaničan poziv. Međutim razgovori se vode već nekih mjesec dana i očekujem da će u narednih nekoliko dana stići neka obavijest, bilo da se radi o pozivu ili šta već", kaže Begić u razgovoru za SportSport.ba.

Da li ni ste se prihvatili posla u Komitetu za normalizaciju ukoliko budete pozvani u njega?

"Naravno da bih se priohvatio posla. Dugo sam vremena involviran u N/FSBiH i jako dobro poznajem stanje. Mislim da se mnogo toga treba popraviti i ukoliko mi dođe zvaničan poziv, prihvatiću se posla".

Koji bi, po vama, bili prvi koraci Komiteta za normalizaciju?

"Neće korake poduzimati Komitet za normalizaciju. Mi smo sada pod suspenzijom i Komitet će slušati samo instrukcije nadležnih, u ovom slučaju UEFA i FIFA. Koliko sam ja upoznat sa situacijom, UEFA i FIFA će svoje odluke sprovoditi preko Komiteta, koji će biti tu kako bi se te odluke implementirale", dodao je Begić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.