"Imamo jednu veliku prednost u odnosu na Sarajevo"

Jasmin Mešanović za SportSport.ba

"Imamo jednu veliku prednost u odnosu na Sarajevo"

M. Maksimović

Jasmin Mešanović nije poentirao na meču protiv Radnika, ali jeste mnogo radio za tim i na koncu dao doprinos u ostvarenju prve pobjede u sezoni. Bila je to najava za ono što aktualnog prvaka očekuje sutra – veliki derbi protiv Sarajeva na koševskom stadionu.

“Sarajevo je kvalitetan protivnik koji danas može pobijediti sve klubove u Premijer ligi. Da su bili malo kompaktniji, možda bi i sa igračem više pobijedili Željezničar u nedavnom derbiju. Znamo njihove mane i prednosti i to ćemo pokušati okrenuti u svoju korist“, rekao je Mešanović za SportSport.ba.

Napadač Zrinjskog smatra da je trenutno veći pritisak na timu Almira Hurtića što je prema njegovom mišljenju prilika i prednost za Zrinjski.

“Dolazimo rasterećeni s ciljem ostvarenja pozitivnog rezultata. Ako uspijemo pobijediti, bit će to pravi početak odbrane naslova prvaka i jasna poruka ostalim klubovima. Naša prednost je i to što nismo previše mijenjali tim u odnosu na Sarajevo. Jasno je da smo trenutno najuigraniji tim lige“, dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od ranije je poznato da Vinko Marinović za sutrašnji derbi ne može računati na Matiju Kataneca koji je u prvom kolu isključen u finišu meča.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi