IO danas sa kašnjenjem "skuckao" kvorum
Izvršni odbor NS/FS BiH zasjeda u "krnjem" sastavu

Ipak, počela sjednica u Širokom Brijegu

IO danas sa kašnjenjem "skuckao" kvorum

Sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH sa zakašnjenjem, ipak, počela je u hotelu „Park“ u Širokom Brijegu. Umalo da i danas ostanu bez kvoruma, ekskluzivno saznaje SportSport.ba.

Perić kasnio na sjednicu

Sastanak nije počeo u 11 sati, jer je u ovaj hercegovački grad sa zakašnjenjem doputovao Ivan Perić iz Tomislavgrada, navodi naš izvor informisanja iz hotela. Da se Perić nije pojavio, ni danas ne bi bilo sjedinice bh. „fudbalske vlade“, jer kao i u utorak, kada su odložili sastanak za dan kasnije, ne bi imali kvorum. Podsjetimo, za održavanje sjednice potrebno je da prisustvuje 12 od 15 članova Izvršnog odbora NS/FS BiH, a isto toliko glasova treba i za donošenje bilo koje odluke. Ranije odsustvo sa sjednice otkazali su Hamdija Abdić i Mensud Bašić. Ostavku je krajem prošle godine podnio Fikret Mujkić, pa do održavanja Sklupštine državnog saveza, IO će raditi bez člana iz Tuzlanskog kantona. U aprilu na skupštinskog zajedanju biće izabran Mujkičev nasljednik u IO iz ovog kantonalnog saveza.

O TV pravima bez Bašića

Izvršni odbor na osnovu utvrđenog Dnevnog reda raspravljaće o ugovoru o TV pravima sa utakmica fudbalske A reprezentacije BiH, koji je prema jednom broju članova IO štetan po Savez, odnosno nedovoljno profitabilan. Međutim, interesantno je što na sjednici nema Bašića, koji je do sada bio najglasniji protivnik ugovora, pa je pitanje kakvu će odluku donijeti njegove kolege, i hoće li je uopšte donijeti po ovom pitanju?

Hoće li se Ušanović moći prijaviti na konkurs?

Drugo „goruće“ pitanje su uslovi za raspisivanje konkursa za generalnog sekretara NS/FS BiH. Na posljednjoj sjednici članovi IO poništili su prijedlog Komisije za propise, jer je jedan od uslova bio da se konkurs ne može kandidovati osoba protiv koje se vodi krivični postupak pred Sudom BiH, to jeste ne bi se mogao kandidovati Munib Ušanović, trenutni v.d. Osim toga, pričaće se i o pripremi za utakmice kvalifikacija za SP koje našu reprezentaciju očekuju protiv Belgije, 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici, kao i o održavanju Skupštine NS/FS BiH u četvrtom mjesecu ove godine. Trebali bi utvrditi i budžet za 2009, ali i izabrati revizorsku kuću koja će ocijeniti poslovanje Saveza u prošloj godini...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.