IO NSBiH odlučio: Puna podrška selektoru Baždareviću

Sjednica u Sarajevu

IO NSBiH odlučio: Puna podrška selektoru Baždareviću

M. Šljivak

Izvršni odbor NSBiH održao je danas sjednicu u Sarajevu, a čelništvo bh. kuće fudbala dalo je punu podršku selektoru Mehmedu Baždareviću.

Iako su mnogi tražili odlazak Baždarevića nakon poraza na Kipru, Izvršni odbor je danas usvojio izvještaj selektora i pružili su mu punu podršku u nastavku rada na klupi nacionalnog tima BiH.

"Za predstojeće kvalifikacione utakmice koje naša reprezentacija igra sa Belgijom u Sarajevu i Estonijom u Talinu daje se puna podrška selektoru, stručnom štabu i reprezentativcima. Zaključeno je da je potrebno iskoristiti sve potencijale i kapacitete u NS/FS BiH, kako bi se provođenjem neophodnih aktivnosti stvorili svi potrebni preduslovi za pripremu i odigravanja utakmica koje se igraju narednog mjeseca", stoji u saopštenju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, bh. tim do kraja kvalifikacija za Svjetskog prvenstva igra još dvije utakmice. Prva je 7. oktobra protiv Belgije na Grbavici, a tri dana kasnije gostujemo selekciji Estonije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dvije pobjede bh. selekciju vode u baraž za nastup u Rusiji naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti