IO UEFA potvrdio odluku o suspenziji BiH!

Na jučerašnjoj sjednici

IO UEFA potvrdio odluku o suspenziji BiH!

Izvršni odbor UEFA-e na jučerašnjoj je sjednici potvrdio ono što već svi znaju: N/FSBiH će 1. aprila biti suspendovan ukoliko se ne usvoji novi statut.

Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije UEFA donio je jučer odluku prema kojoj će Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine biti suspendovan od 1. aprila, ukoliko Skupština bh. Saveza ne bude usvojila prijedlog izmjena statuta koji traže UEFA i FIFA.

"Izvršni odbor UEFA potvrđuje svoje prijašnju odluku prema kojoj će N/FSBiH biti automatski suspendovan od 1. aprila ukoliko se do tada ne usvoje neophodne izmjene statuta", navodi se u zaključku sa Izvršnog odbora UEFA-e.

UEFA je ranije donijela odluku da će N/FSBiH biti suspendovan ukoliko se ne usvoje prijedlozi iz UEFA i FIFA, a Izvršni odbor ove evropske fudbalske federacije jučer je samo verifikovao odluku, tako da sada znamo šta nas čeka ukoliko delegati Skupštine odbace prijedloge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.