Irci presretni što će Ibra igrati za Švedsku, a ne za BiH

Irci u čudu: Zašto u BiH još uvijek spominju Ibrahimovića?

Irci presretni što će Ibra igrati za Švedsku, a ne za BiH

E. Čaušević

Irski mediji pomno prate dešavanja u BiH, a njihov glavni izvor informisanja svakako su domaći sportski portali.

Bliži se petak i prva utakmica baraža između BiH i Republike Irske, a Irci svakodnevno provjeravaju šta se i na koji način piše u našim medijima. Očito je da su ostali u čudu kada su na brojnim bh. portalima pročitali mnoge članke o Zlatanu Ibrahimoviću.

Ibrahimović je izabran za najboljeg igrača Švedske po deseti put, a tu vijest objavili su mediji u BiH što je bilo iznenađujuće za irske novinare.

Irci su nakon toga pokušali shvatiti zbog čega se toliko prostora daje napadaču Švedske, te su nakon toga objasnili javnosti u Irskoj da Zlatan ima bh. korijene.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Iako u ekipi imaju Džeku i Pjanića, možemo biti sretni što će Ibrahimović u subotu igrati za Švedsku, a ne za BiH u petak u Zenici. Da je Zlatan njihov reprezentativac mi ne bi imali nikakvih šansi protiv BiH", navodi se na jednom irskom portalu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.