Kapiten Mladosti

Isaković: Novi igrači su se sjajno uklopili u tim

E. Škulj

Ekipa dobojske Mladosti na otvaranju nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu 22. jula 2017. godine igra na domaćem terenu potiv ekipe Viteza. 

Uprkos tome što su pretrpjeli brojne igračke promjene ekipa Mladosti je bilježila sjajne partije u pripremnim utakmicama. Podsjećamo u ekipu Mladosti je stiglo devet novih igrača: Bukvić, Hiroš, Mujagić, Benović, Metalsi, Zahirović, Kulović, Čomor i Arežina, dok je ekipu iz Doboja napustilo čak 13 igrača. 

Pred početak nove sezone kratko smo razgovarali sa kapitenom ekipe iz Doboja i jednim od najboljih defanzivaca Premijer lige BiH, Aladinom Isakovićem. 

‘’Zadovoljni smo pripremama koje smo obavili budući da nije bilo povreda. Radilo smo po veoma teškim uslovima što se tiče vremena. Bilo je zaista pretoplo, ali smo početak sezone hvala Bogu dočekali svi zdravi i spremni i mislim da ne bi trebali imati problema’’, rekao je na početku razgovora za SportSport.ba kapiten Mladosti Aladin Isaković , te dodao: 

‘’Novi igrači su se dobro uklopili u tim. Oni iza sebe imaju respektabilne karijere. Mislim da smo u odnosu na prošlu sezonu na nekim pozicijama i bolji’’, prokomentarisao je Isaković brojne promjene u igračkom kadru Mladosti te se osvrnuo i na prvi prvenstveni meč sa ekipom Viteza: 

‘’Vitez je napustilo mnogo igrača, ali mi svakoga respektujemo pa tako i Vitez. Nikoga nećemo podcjeniti. U subotu igramo na domaćem terenu, pred našim navijačima i mi ćemo dati 300% od sebe da dođemo do pobjede što bi nam mnogo značilo za naše samopouzdanje.’’ 

Ovaj tridesetdvogodišnji odbrambeni igrač već četvrtu sezonu nastupa za ekipu Mladosti, a ranije je igrao za Frauenfeld, Vitez, Travnik, Heinstetten, zenički Čelik i Žepče.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi