Isaković: Oslabljeni smo, ali pokušat ćemo iznenaditi goste

Stoper Mladosti uoči Sarajeva

Isaković: Oslabljeni smo, ali pokušat ćemo iznenaditi goste

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra će na svome terenu u okviru 1/16 finala Kupa BiH dočekati ekipu Sarajeva. Sigurno najzanimljiviji susret ove faze takmičenja sutra će odigrati ove dvije ekipe, a želja je proći u narednu fazu takmičenja.

Podsjetimo da je prošle sezone Sarajevo u dva susreta eliminisalo Mladost u polufinalu Kupa, da bi kasnije u finalu poraženo od ekipe Širokog Brijega. Kapiten domaće ekipe Aladin Isaković sutra će predvoditi ekipu protiv gostiju, koji u posljednje vrijeme igraju sjajno.

"Dolaskom Husrefa Musemića sada je Sarajevo sasvim druga ekipa u odnosu na početak prvenstva. Oni su u naletu, prošlo kolo su pobijedili veoma jaki Široki Brijeg, tako da u Kakanj sigurno i oni dolaze po pobjedu. Njihov trener dobro poznaje našu ekipu, jer nas je trenirao prošle sezone. Isto tako naš šef Edis Mulalić dobro poznaje ekipu Sarajeva i s njima ima dobar skor kada je u pitanju trenerski angažman", ističe stoper ekipe iz Kaknja.

Mladost će sutra nastupiti bez nekoliko igrača, ali bez obzira na to učinit će sve da pobijede kvalitetnog protivnika.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Imamo dosta problema s povrijeđenim igračima, u posljednjoj utakmici protiv Slobode smo nastupili bez šest standardnih igrača. Ipak, nadam se da sutrašnja ekipa koja istrči na teren dati i više od maksimuma. Oslabljeni smo, ali pokušat ćemo iznenaditi goste, koji su možda u ovome trenutku po nas najgora ekipa s kojom smo mogli igrati. Sarajevo ima kvalitetan igrački sastav, kvalitetnog trenera, ali mi igramo kući i moramo opravdati povjerenje ljudi u klubu i naših navijača", kazao je za SportSport.ba 32-godišnji Isaković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi