Isaković: Tražit ćemo svoju šansu u dvije utakmice

Mladost gostuje na Koševu

Isaković: Tražit ćemo svoju šansu u dvije utakmice

D. Kurbegović

U prvom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine Sarajevo će na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' ugostiti Mladost u srijedu 12. aprila 2017. godine.

Za ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja ovo je utakmica sezone, a tim Husrefa Musemića je samim plasmanom u polufinale Kupa BiH ostvario najveći uspjeh u klupskoj historiji.

"Za nas je ovo utakmica sezone i pitanje je da li i kada će Mladost ponoviti ovaj uspjeh koji smo ostvarili kroz Kup. Sarajevo je apsolutni favorit, ali ni mi nismo bez šansi u dvije utakmice. Svoju priliku vidimo kroz to što je ekipa Sarajeva imala nekoliko teških utakmica u prvenstvu u posljednjih nekoliko dana", rekao je trener ekipe Mladosti Husref Musemić.

Kapiten Mladosti, Aladin Isaković je svjestan da je Sarajevo favorit u prvom duelu, ali obećava maksimalan angažman svog tima:

"Bit će to izuzetno zahtjevna utakmica koja će biti teška i fizički, ali bit će potrebno i dosta nerava u ovom susretu. Sarajevo se u posljednjem susretu dosta istrošilo budući da je tempo u duelu sa Zrinjskim bio na visokom nivou. Bordo ekipa je favorit s kim god da igra u BiH, ali mi se ne predajemo, mi tražimo svoju šansu kroz dvije utakmice. Igrat ćemo otvoreno, imamo dobru ekipu i vjerujem da možemo napraviti iznenađenje", istakao je Isaković.

Stručni štab u Kupu Bosne i Hercegovine ne može računati na usluge Lazića i Šećerovića koji su u prvom dijelu sezone nastupali za Željezničar u Kupu BiH, dok se od povrede još uvijek nije dovoljno oporavio Senad Karahmet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav: Velić, Rizvanović, Isaković, Laštro, Galić, Brkić, Maksimović, Ramović, Šišić, Kuzmanović i Aganspahić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti