Iskra nadigrala Busovaču, jesenja titula ostaje u Bugojnu

Bugojanci na pauzu sa prvog mjesta

Iskra nadigrala Busovaču, jesenja titula ostaje u Bugojnu

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre danas su pobjedom nad Busovačom (2:1) oprostili se od svojih navijača te na zimsku pauzu odlaze sa prvog mjesta tablice Druge lige Federacije BiH grupa Zapad.

Bugojanci su danas nadigrali Busovaču, a prvi pogodak viđen je već u desetoj minuti kada Dino Mujkić matira gostujućeg golmana Samira Selimovića.

Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena, a gosti su poravnali u 70. minuti kada Mubin Salkica pogađa za slavlje svojih saigrača.

Samo pet minuta kasnije opet su se radovali domaći navijači, jer je svoj tim u vodstvo lijepim udarcem doveo Elvedin Nebić.

Do kraja susreta bez pravih prilika i zaslužena pobjeda Iskre, te jesenja titula ostaje u Bugojnu bez obzira na sutrašnji rezultat duela Vlašića i Viteza.

Iskra na pauzu odlazi sa 29 osvojenih bodova, uz skor od devet pobjeda, dva remija i samo jedan poraz.

NK Iskra - NK Busovača 2:1 (1:0)

Gradski stadion Jaklić u Bugojnu. Gledalaca: 100. Glavni sudija: Muamer Kurić (Jajce). Pomoćnici: Amir Hušidić (V.Kladuša) i Sead Kahrić (Jajce). Delegat: Almir Šetrović (Bos.Krupa)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Iskra: Peco, Bešagić, Nebić, E.Omerinović, Kamber (76. Bašić), Mujkić, A.Omerinović, Ivković (61. Hajdarević), Filan, Mašić, Alkić (46. Skopljak). Trener: Senid Kulaš.

NK Busovača: Selimović, Krišto, Jurić (46. Dehić), Salkica, Herić, Sejmen, Čečura, Laštro, Topalović, Lucić, Brkić (46. Kubat). Trener: Oliver Vujica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije