Iskra ponovo slavila, FK Vitez i Radnik se ne predaju

Druga liga FBiH grupa Zapad

Iskra ponovo slavila, FK Vitez i Radnik se ne predaju

S. Mlaćo

Iako se činilo da je Iskra na korak do šampionske titule, situacija u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad dodatno se zakomplikovala pobjedom Viteza i Radnika, trenutno prvih pratilaca Bugojanaca.

Iskra je u ovom kolu slavila nad Bratstvom pogotkom Mirnesa Gurbete u 12. minuti sa minimalnih 1:0. Do jučer drugoplasirana Krajina poražena je u Busovači 2:1, te su tako Cazinjani definitivno otpali iz borbe za prvo mjesto.

Domaći su poveli preko Almira Topalovića u 32. minuti, da bi na 2:0 povisio u 47. minuti Amer Šišić. Konačnih 2:1 posavio je u 81. minuti Fikret Balić.

FK Vitez je u Bužimu savladao Vitez sa 4:2. Domaći su poveli u 20. minuti preko Anesa Nanića, ali onda četiri pogotka gostiju. Strijelci su bili dva puta Muhamed Šut, te po jednom Sabahudin Petak i Senid Hodžić. Za konačnih 4:2 pogodio je po drugi put Anes Nanić.

U ostalim susretima Radnik je sa 4:1 deklasirao Ključ, dok je Kiseljak sa 2:0 savladao Slogu. Vlašić i Krajišnik su podijelili bodove, bilo je 2:2.

Na tabeli je prva Iskra sa 49 osvojenih bodova, dok su FK Vitez i FK Radnik drugoplasirani sa po 43 boda. Na trećem mjestu je Krajina sa 41 osvojenim bodom.

Ključ je posljednjeplasirani sa 14 bodova, a Vlašić ima 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi