Iskra slavila sigurnu pobjedu protiv Podgrmeča

Nova pobjeda Bugojanaca

Iskra slavila sigurnu pobjedu protiv Podgrmeča

S. Mlaćo

Pred stotinjak gledalaca nogometaši Iskre opravdali su ulogu favorita protiv Podgrmeča iz Sanskog Mosta te slavili pobjedu rezultatom 2:0. 

Bio je to duel 19. kola Druge lige FBiH grupa Zapad, a Bugojanci su u vodstvo došli već u šestoj minuti kada Kaltak ruši Gurbetu, a Muamer Kurić pokazuje na najstrožiju kaznu. Siguran je bio kapiten domaćih Elvedin Nebić za slavlje na Jakliću.

Nakon toga Iskra je propustilo nekoliko lijepih prilika, ali i gosti su vrlo lako mogli doći do izjednačenja. Igru je dodatno otežao veoma težak teren, te jaka kiša koja je padala većim tokom utakmice.

U drugom poluvremenu sjajna prilika za Sabida Cerića koji izlazi sam pred golmana Iskre Palalića, ali ovaj sjajnom odbranom spašava svoj gol. Konačnih 2:0 postavio je Muris Filan u 70. minuti. 

Utakmica je protekla u veoma fer i korektnoj atmosferi, a treba istaći i sjajno dijeljenje pravde glavnog sudije Muamera Kurića iz Jajca, te njegovih pomoćnka Igora Puzovića iz Travnika i Admira Malkoča iz Novog Travnika. 

Druga liga FBiH grupa Zapad, 19. kolo:

NK Iskra - NK Podgrmeč 2:0 (1:0)

NK Iskra: Palalić, Pihura, Tanković, Bešagić, Nebić, Gurbeta, Ivković, Seferović, Sijamija, Zukanović, Mašić. Trener: Senid Kulaš.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Podgrmeč: Salešević, Hrapić, Kamenčić, Mahmutović, Rizvan, Cerić, Medžedović, Podunavac, Lezić, Kaltak, Karić. Trener: Benjamin Ključanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti