Iskra traži jesenju titulu, Vitez bez prava na kiks

13. kolo Druge lige Zapad

Iskra traži jesenju titulu, Vitez bez prava na kiks

S. Mlaćo

U subotu i nedjelju igraju se susreti 13. kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, a eventualnom pobjedom nad Busovačom nogometaši Iskre postali bi jesenji šampioni,  te na zimsku pauzu otišli sa prvog mjesta.

Bugojanci imaju dva boda više od Viteza i favoriti su protiv Busovače, dok će Vitez u goste Vlašiću koji je nakon lošeg početka sezone konačno proigrao i očekuje se veoma kvalitetan susret.

Zanimljivo će biti u Donjem Vakufu gdje Radniku gostuje ekipa Krajine iz Cazina koja je u prošlom kolu savladala Iskru sa 2:1, te Bugojancima nanijela prvi poraz. 

Kiseljak je favorit na svom terenu protiv Bratstva iz Bosanske Krupe, kao i Sloga protiv Krajišnika. U Sanskom Mostu snage će odmjeriti Podgrmeč i Ključ, ali s obzirom da momčad iz Sanskog Mosta u prošlom kolu nije putovala u Veliku Kladušu zbog neizmirenih obaveza prema službenicim licima, ovaj duel je pod velikim znakom pitanja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kada je tabela pred posljednje kolo prvog dijela sezone u pitanju, na prvom mjestu je Iskra sa 26 bodova, dok je Vitez drugoplasirani sa dva boda manje. Radnik ima 21, a Krajina i Busovača po 20 osvojenih bodova. Na dnu je Podgrmeč sa dva boda, te Ključ sa sedam. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi