Iskra u Bugojnu deklasirala Salt City

Prvi susret završnice Prve ženske lige FBiH

Iskra u Bugojnu deklasirala Salt City

S. Mlaćo

U prvom polufinalnom susretu završnice Prve ženske lige FBiH za ulazak u Premijer ligu, nogometašice Iskre savladale su ŽNK Salt City iz Tuzle sa visokih 6:0 (5:0) i tako  se plasirale u finale gdje će sutra odmjeriti snage sa boljim iz duela ŽNK Željezničar 2011 i ŽNK Fortuna iz Živinica.

Bugojanke su na terenu u potpunosti opravdale ulogu favorita, a već nakon prvih 45. minuta bilo je 5:0. Mrežu gošći u 9. minuti načela je Ulmija Lužić udarcem sa 16.metara, da bi za 2:0 u 14. minuti pogodila Indira Jusić, nakon lijepog solo prodora.

Ista igračica u 32.minuti pogađa za 3:0, a tri minute kasnije eurogol Elme Basare za 4:0. Konačan rezltat prvog poluvremena postavila je Sabina Behrem, još jednim prelijepim pogodkom kojeg je publika na Jakliću mogla vidjeti u ovom susretu.

U drugom poluvremenu domaće su malo stale, a jedini pogodak viđen je u 64.minuti kada Lejla Koluh efektnim pogotkom sa ivice šesnaesterca postiže konačan rezultat susreta.

ŽNK Iskra Bugojno – ŽNK Salt City Tuzla 6:0 (5:0)

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Bašić, Abadžija, Mešić (65. Forić), Basara, Ed. Redžić, Jusić, Lužić, Behrem (60. En.Redžić), Hadžo, Koluh. Trener: Salim Duraković.

ŽNK Salt City: Alić, Musić, Mujić, Memić, Tadić, Sa. Selimović, Ad. Selimović, Oštraković, Hasić, Osmičević, Priganica. Trener: Nermin Karić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi