Iskra u generalci nadigrala Klis

Dva pogotka u drugom poluvremenu

Iskra u generalci nadigrala Klis

S. Mlaćo

U generalci pred početak drugog dijela sezone nogometaši bugojanske Iskre danas su na svom Jakliću savladali FK Klis iz Buturović Polja rezultatom 2:0 (0:0).

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali je Iskra imala nekoliko sjajnih šansi. U drugom Bugojanci dolaze do pobjede. Mirnes Gurbeta u 50. minuti matira golmana Klisa, da bi deset minuta prije kraja junior Zukanović postigao pogodak za konačnih 2:0. 

Iskra je u današnjem meču pokazala mnogo više od svog rivala, te se može reći da izabranici Senida Kulaša spremni ulaze u drugi dio sezone Druge lige FBiH grupa Zapad. 

Bugojanci su jesenji šamipioni u tom rangu takmičenja, te u drugom dijelu žele ostati na prvom mjestu i izboriti plasman u Prvu ligu Federacije. Klis je trećeplasirana momčad Druge lige Federacije BiH grupa Jug. 

NK Iskra je današnji meč započela u sastavu: Palalić, Pihura, Mašić, Filan, A.Omerinović, Bešagić, Ivković, Nebić, Seferović, E. Omerinović, Gurbeta. Trener: Senid Kulaš. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prijateljska utakmica, stadion Jaklić: 

NK Iskra - FK Klis 2:0 (0:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi