Iskri bod protiv Podgrmeča za ostanak na prvom mjestu

Remi u Sanskom Mostu

Iskri bod protiv Podgrmeča za ostanak na prvom mjestu

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre u šestom kolu Druge lige Federacije BiH grupa Zapad osvojili su bod na gostovanju u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča (2:2). 

Iako su Bugojanci u ovom duelu bili veliki favoriti, domaći su pokazale zube i nakon 22.minute već imali vodstvo od 2:0.


Ahmed Rizvan je matirao golmana Iskre Amela Pecu u 21.minuti, a samo minut kasnije isto je učinio i Ajdin Hodžić za konačan rezultat prvog poluvremena.


U drugom poluvremenu Iskra je zaigrala puno bolje, a na 2:1 smanjio je mladi Muzafer Ivković u 56.minuti susreta. Iskra je zatim napadala stvarala prilike, ali tek u prvoj minuti sudijske nadoknade ponovo Ivković treže mrežu domaćina za konačnih 2:2.


Iskra je ostala na prvom mjestu, s obzirom da je njihov prvi pratilac FK Vitez remizirao u gostima kod Bratstva iz Bosanske Krupe (0:0).


NK Podgrmeč – NK Iskra Bugojno 2:2 (2:0)


Gradski stadion u Sanskom Mostu.  Gledalaca:100.

Glavni sudija: Amar Omerdić (Bihać). Pomoćnici: Igor Puzović i Haris Poprženović (Travnik). Delegat: Safet Čatić.


NK Podgrmeč: M. Hodžić, Hrapić, Terzić, Mahmutović, E. Hodžić, Smajilović, Rizvan Međedović, Habibović, A.Hodžić, Karić. Trener: Ferid Kuželj.


NK Iskra: Peco, Šijak, Nebić, E.Omerinović, Kamber, Mujkić, A.Omerinović, Sijamija, Ivković, Filan, Skopljak. Trener: Senid Kulaš. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi