Iskri bod u Ključu, sigurne pobjede Bratstva i Sloge

Druga liga FBiH grupa Zapad

Iskri bod u Ključu, sigurne pobjede Bratstva i Sloge

S. Mlaćo

U Drugoj ligi FBiH grupa Zapad danas su odigrane četiri utakmice 22.kola.

Bratstvo je sa 3:1 savladalo Vitez iz Bužima, a za domaće su pogađali Emir Hasanović, Nurija Hasanagić i Amar Muzaferović, dok je jedini pogodak za goste u 77. minuti postigao Anes Nanić.

Sjajan meč u Ključu odigrali su NK Ključ i NK Iskra. Završilo je 2:2, a domaći su vodili već nakon dvije minute igre kada Ismet Ljutić matira Palalića.

Iskra ipak od 14. do 19. minute postiže dva pogotka, prvi je postigao Armin Bešagić, dok je drugi djelo Mirnesa Gurbete.

Konačnih 2:2 postavio je u 57. minuti Danijel Bogunović.

Krajišnik iz Velike Kladuše sa 1:0 savladao je Radnik iz Donjeg Vakufa, a junak pobjede bio je u 79. minuti Edin Alibegić.

Sloga je na svom terenu savladala Vlašić 3:0, te upisala tri vrijedna boda. Pogađali su Jasmin Kadić, Tarik Komić i Sulejman Dekanović.

Sutra se igra duel Viteza i Busovače, dok meč između Podgrmeča i Kiseljaka nije odigran, a razlog je što gosti nisu izmirili finansijske obaveze prema NSFBiH.

Nakon nepotpunog  22. kola Iskra je prva sa 46 osvojenih bodova, dok je Krajina druga sa 41, a FK Vitez treći sa 40 i utakmicom manje, koliko ima i Radnik.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi