Iskri iz Bugojna pripao trofej kupa NS SBK/KSB

Finalni susret odigran u Kreševu

Iskri iz Bugojna pripao trofej kupa NS SBK/KSB

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre jučer su u finalu kupa NS SBK/KSB  sa 1:0 savladali momčad FK Vitez te tako postali osvajači kupa za sezonu 2015/16.

U duelu  koji je odigran u Kreševu viđena je veoma zanimljiva i neizvjesna utakmica, a Iskra je bolje otvorila susret te imala više loptu u posjedu. Ipak,  prvu pravu priliku imao je Vitez kada njihov kapiten Admir Zukan pogađa stativu u 23.minuti. 

U drugom poluvremenu Iskra je bila nešto bolji protivnik, diktirala tempo igre, ali promjene rezultat nije bilo sve do 85.minute kada Zec lijepo šutira, Palalić sjajnoo brani ali pravo u mladog juniora Iskre Eldara Omerinovića koji pogađa njegovu mrežu  i postaje junak svog tima.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a pehar nogometašima Iskre uručili su čelnici Nogometnog saveza SBK/KSB koji su napravili prava potezom odlukom da se finale igra na prelijepom stadionu u Kreševu, a sve je proteklo uz sjajnu organizaciju i lijepu atmosferu na tribinama.

NK Iskra Bugojno – FK Vitez 1:0 (0:0)

Stamal Arena u Kreševu. Gledalaca: 100. Glavni sudija: Danijel Bojoj. Pomoćnici: Ajdin Pašić i Antonio Tomić.  Delegat: Kemal Topalović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Iskra Bugojno: Peco, Pihura, Alispahić, A. Omerinović, Čosić, Nebić, Bešagić, Sijamija (57. Opardija), Ivković (62. Zec), Seferović, Kmetaš (74. E. Omerinović).  Šef stručnog štaba: Senid Kulaš.

FK Vitez: Palalić, Fetić, Alić, Tufekčić, Šiš, Smajić, Sadibašić (56. Gazić), Haskić (63. Pivić), Adilović (67. Jašarević), Rebihić, Zukan. Trener: Šaban Haskić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi