Ismet Hadžić ispraćen na vječni počinak

Odlazak legende

Ismet Hadžić ispraćen na vječni počinak

Ismet Hadžić – Hadžija (1954.-2015.), legendarni fudbaler tuzlanske Slobode i zagrebačkog Dinama, danas je ispraćen na vječni počinak. 

Hadžija je posljednju životnu bitku izgubio u utorak u Zagrebu, a ostat će upamćen kao izvanredni fudbaler dvije zlatne generacije – Slobodine i Dinamove. 

Hadžić je ponikao u Slobodi, a od 1972. do 1979. godine nosio je dres matičnog kluba. Zajedno sa saigračima izborio je 1977. godine plasman u Kup UEFA.

Kasnije prelazi u Dinamo i sa Miroslavom Ćirom Blaževićem na čelu osvaja titulu prvaka Jugoslavije 1982. godine. Godinu dana kasnije sa Dinamom osvaja i Kup Maršala Tita. 

Poslije igračke karijere nije se odmah posvetio trenerskom pozivu. Posljednje godine života proveo je kao trener mlađih kategorija Dinama...

Danas su ga ispratili oni sa kojima je dijelio svlačionicu... Šećerbegović, Kalesić, Mešković, Mujezinović, Vlak... Na njegovom posljednjem ispraćaju bio je i Zorislav Srebrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.