Trener Čelika nakon novog poraza

Ištuk: Da smo danas imali Kajkuta pobijedili bi Krupu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavljaju tonuti i nakon 10.kola zauzimaju posljednje mjesto na tabeli Premijer lige BiH. Zeničani proživljavaju najteže trenutke u svojoj historiji. Nervoza u i oko kluba je sve veća, publiku na stadionu se danas moglo na ruke nabrojati.

Najmanje kriv za ovu situaciju je strateg crno-crveni Ivo Ištuk, kojem je danas bilo veoma teško nakon novog poraza Čelika.

"Čestitam Krupi na jednoj dobroj i discipliniranoj igri, te pobjedi. Ja mislim da smo danas odradili ono što možemo s ovim igračkim kadrom, ovo je ono što trenutno imamo. Nemamo završnicu, mi ne možemo s dva metra zabiti gol, a Kajkut iz slobodnjaka lagano pogodi. Mi nemamo ni sreće, sve nas je napustilo, fali da nas nešto pomiluje, iz prvog šuta na gol primimo gol u 46.minuti, nakon što smo dobro igrali do tog trenutka. U drugom poluvremenu bilo je veoma teško, ima tu volje,želje, borbenosti, ali fale golovi i nešto više. Mi proživljavamo tužnu i tešku jesen, Čelik je tu gdje jeste, ne znam šta dalje. Imamo dvije mogućnosti, predaja ili dalja borba, znate vi bolje od mene sve" razočaran je Ištuk.

Dosta igrača ne zaslužuje nositi dres Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pola igrača trenutno ne zaslužuje da nosi dres ovog kluba, ali oni imaju ugovore, tu su gdje jesu. Mi moramo s time do polusezone raditi, nisam dovoljno pametan više. Ovo danas što je danas igralo izuzev Hrkaća, to je najbolje što imamo. Nemamo mi kvalitetnih igrača, moramo dignuti fizičku spremu, biti discipliniraniji u igri. Nade su minimalne, istina ima dosta do kraja, sada imamo dva gostovanja pa vidjet ćemo. Realizacija šepa, neće lopta u gol, sve smo probali i sve ko je ikad igrao u napadu stavili smo prema gore, ali ne ide.Da smo mi danas imali Kajkuta pobijedili bi Krupu" kazao je Ištuk.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi