Ištuk: Favoriti smo u obje utakmice

Široki sa prvoligašem iz Mionice

Ištuk: Favoriti smo u obje utakmice

E. Škorić

Široki Brijeg je, za razliku od nekih drugih premijerligaša, bio miljenik sreće u današnjem žrijebanju parova osmine finala Kupa Bosne i Heregovine.

Široki Brijeg će u dvomeču osmine finala odmjeriti snage sa Omladincem iz Mionice, članom Prve lige FBiH. Trener momčadi s Pecare, Ivo Ištuk bio je zadovoljan žrijebom, naglasivši kako su njegovi igrači apsolutni favoriti u obje utakmice.

"Pa dobro, jasno je da smo mi jako dobro prošli i da smo bili miljenici sreće, ako se pogleda recimo da se sastaju Borac i Željezničar. Najvažnije je da smo dobili protivnika slabijeg od sebe. Favoriti smo i mi moramo dalje, pa čak i da se igra jedna utakmica", kazao je trener Širokog Ivo Ištuk za SportSport.ba, dodavši:

"Nema sumnje da nam odgovara to što najprije gostujemo, ali ponavljam, mi smo favoriti u obje uakmice i trebamo bez većih problema proći u narednu fazu natjecanja".

Prvi meč igra se u Mionici na stadionu Lipik 29. septembra, a uzvrat je sedam dana kasnije na Pecari.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.