Ištuk: Nadam se da možemo osvojiti makar bod na Koševu

Čelik sutra gostuje Sarajevu

Ištuk: Nadam se da možemo osvojiti makar bod na Koševu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će gostovati Sarajevu na stadionu Koševo. Biće to duel starih rivala, ali za crno-crvene sigurno najgore gostovanje u ovom trenutku.

Zeničani u ovoj sezoni igraju očajno, a narednu utakmicu igraju na stadionu protiv Sarajeva, kojeg su posljednji puta pobijedili prije 29 godina.Negativna tradicija utakmica na Koševu sigurno je dodatni pritisak na leđa igračima Čelika, od kojih više niko i ne očekuje dobre igre i pobjede.

Strateg Čelika Ivo Ištuk predvodi ekipu već šest utakmica, ali još nije upisao nijednu pobjedu. Uoči sutrašnje utakmice kazao je da bi bio zadovoljan da njegova ekipa ne izgubi.

"Idemo Sarajevu. Derbi je derbi, posebno starih rivala, istina, Sarajevo je u boljoj situaciji. Igrali su dobro u Kupu, mada ni oni nisu nešto bajni u prvenstvu. Pokušaćemo osvojiti bar jedan bod u ovom meču" kazao je šef struke zeničkog Čelika.

On je objasnio da nema problema s povredama igrača i kartonima.

"Svi su zdravi i sposobni. U tim se vraća i Šivšić koji je pauzirao zbog kartona. Duraković i Duvnjak su imali problema sa stomakom dan-dva, ali su sada ok. Vidjećemo ko će igrati" objasnio je strateg crveno-crnih.

Bez obzira na zadnje utakmice i poraze Čelika, još uvijek nije ništa izgubljeno u borbi za opstanak u elitnom razredu bh. nogometa. Ni Olimpic ni jajački Metalleghe nisu bodovno se odvojili od zeničkog premijerligaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neće se niko nama odlijepiti bodovno od konkurenata, ali problem je što mi ne možemo napraviti iskorak, da sebe dovedemo u bolju poziciju. Trebamo dobiti jednu utakmicu da vratimo samopouzdanje. Međutim, sve se nešto kilavimo. Objektivno, malo nam fali, ali to malo je već četiri utakmice. Gubimo po jedan razlike, a gol primimo iz prekida. Praktično gol ne primamo iz igre. Sve nešto gubimo sa tim golovima iz prekida. Ali, ne dajemo golove. To je problem. Taj kvalitet prema naprijed. Disciplina postoji, ali nemamo kvalitet za naprijed", zaključio je Ištuk.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi