Trener Čelika nakon poraza od Radnika

Ištuk: Nije problem moj odlazak nego šta će biti s klubom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju protiv ekipe Radnika iz Bijeljine pokazali zašto su najlošija ekipa dosadašnjeg dijela sezone. Najgora odbrana koja je u svakoj utakmici primila makar jedan gol, te najneefikasniji napad doveli su Zeničane na samo dno i veoma tešku situaciju.

Crno-crveni su se nadali da će današnjom pobjedom uhvatiti priključak za Metallegheom i Olimpicom, ali na kraju s minimalnih 1:0 Radnik je odnio sva tri boda u Bijeljinu.

Trener Zeničana Ivo Ištuk kako je preuzeo klubu od Kemala Alispahića u šest utakmica ostvario je pet poraza u jedan remi što je podatak da ni ovaj iskusni stručnjak nije uspio unaprijediti igru, ni rezultate kluba s Bilinog polja.

Nakon utakmice bio je razočaran konačnim ishodom i svom situacijom u kojoj se klub nalazi.

"Radnik nam je pokazao danas kako se igra, oni su bez sumnje kvalitetnija ekipa od nas, mi smo pokušali spriječiti njihovu igru i napade, te da ćemo iz nekog prekida ili odbijanca postići gol.Tako smo se i postavili, te držali na terenu, ali na našu nesreću desio se taj penal i nemam šta više kazati osim da nas je pobijedila bolja ekipa i ja im čestitam ovom prilikom", ističe Ištuk.

Strategu Zeničana nije problem ni odlazak s klupe, ali upitna je budućnost kluba.

"Nemam pojma da li ostajem ili ne ostajem, nemam ličnog nekog stava, došao sam pokušati nešto spasiti. Ne znam koliko se šta može spasiti, nije problem moj odlazak nego šta će biti s klubom.Neće nam niko dati sadaku, ne možemo se nadati nekoj sreći. Klub je 12 kola bez pobjede, pitanje je može li ko ovo pokrenuti, ja lično sebi ni svom stručnom štabu ništa ne zamjeram. Mi smo pokušali izvući maksimum, ja mislim da je ovo maksimum ekipe, neko možda tvrdi da nije, sutra je novi dan pa vidjet ćemo šta će na kraju biti", razočaran je trener Zeničana.

U nastavku sezone slijede utakmice protiv ekipe iz gornjeg dijela tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nama je svaka utakmica teška, pokušat ćemo dati maksimum na neku borbenost, zatvorenost. Ne znam ko je krivac, ne mogu ja sada govoriti o pojedincima, ovo je krivo ljeto i taj period, sve ovo znači je odraz ljeta i onoga što se dešavalo nakon završetka prošle sezone. Sad ko to može ispraviti Mourinho ili neko drugi ja stvarno više ne znam" završio je Ištuk.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi