Čelik dočekuje Radnik

Ištuk: Nismo mi ni dobrotvorno, a ni vatrogasno društvo

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će na stadionu Bilino polje dočekati ekipu Radnika iz Bijeljine. 

Zanimljivo da su crno-crveni jedinu pobjedu u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarili upravo u Bijeljini, kada su na iznenađenje pobijedili 2:3, ali nakon toga nisu uspjeli ostvariti nijedan trijumf.

Radnik s druge strane najbolja je gostujuća ekipa i na Bilino polje dolazi po pozitivan rezultat, koji bih ostavio među tri najbolje ekipe.

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana press konferencija, na kojoj je šef stručnog štaba Ivo Ištuk govorio o narednoj utakmici, stanju u klubu, pojedinim igračima...

„Uzeli smo bod u Travniku u direktnom okršaju, sada nas očekuje utakmica protiv Radnika na domaćem terenu.Vremena je sve manje, gosti su u naletu, gledali smo ih u Kaknju, te na nekim snimcima. Oni su najbolja gostujuća ekipa, veoma su organizovani i disciplinovani, imaju odlične krilne igrače, te Obradovića u napadu.Mi smo u poziciji da moramo više razmišljati o sebi, da jednom fanatičnom i borbenom utakmicom u kojoj moramo biti pametni, da pokušamo ostvariti pobjedu.Fali nam bodova, analizirali smo prošlu utakmicu i narednog protivnika, moramo popraviti greške, igrači moraju da odgovore zadacima na terenu“ ističe Ištuk.

Zeničani nemaju veliki fond kvalitetnih igrača, a pojavio se problem i s mladim Popovićem.

„Nemamo mi fond igrača širok, mijenjali bismo da imamo šta kvalitetnije, ali to je što imamo u opticaju. Moramo pobijediti Radnik, jer u narednim utakmicama imamo veoma težak raspored i bojim se da bi mogli puno zaostati pred tu Ligu za opstanak. Kada je u pitanju sastav, Safet Šivšić ima tri žuta kartona, Fedor Predragović još nije dobio certifikat, dok se pojavio problem i s mladim reprezentativcem Marinom Popovićem. On ne može igrati ono što ja tražim od njega, odnosno lijevog bočnog, nemamo širok roster posebno na toj poziciji, a njega sam vidio da tu svojim kvalitetom i odnosom zatvori tu poziciju. On bi htio da igra nešto drugo, ali nismo mi vatrogasno ni dobrotvorno društvo da ispunjavamo nečije želje. Ko ne želi u ovoj situaciji da igra za klub i pomogne na bilo kojoj poziciji nije nam onda ni potreban.Nikad nisam pristao na ucjene, pa neću ni sada, on je kvalitetan mladi igrač, ali trenerova je zadnja“ izričit je trener Zeničana.

Govorio je za kraj o sastavu, te stanju u i oko kluba.

„Deklarativno svi vole Čelik ovdje, ali svi gledaju neki svoj interes.Treba igrat ovaj ili onaj, treba se prodat, ja neću to prihvatiti. Isključio sam telefon, ne želim da slušam i čitam to više.U ovih mjesec dana ovdje pokušao sam napraviti korektan odnos među igračima, da shvate u kakvoj se situaciji trenutno nalaze i da samo zajedništvom možemo da se izvučemo iz ovoga. Kada je u pitanju sastav, imamo problem s lijevim bočnim, Smriko će dobiti šansu od prve minute jer je to zaslužio, a ostalo je sve isto. Nemamo mnogo opcija i nadamo se konačno da ćemo u nedjelju uz malo sreće ostvariti prvu pobjedu na domaćem terenu“ kazao je Ištuk.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika:Ružić, Duraković, Jusić, Marković, Hasanović, Hećo, Pezer, Hrkać, Salčinović, Brković i Smriko.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi