Italijani već otpisali Bosnu i Hercegovinu

Ne daju nam puno šansi

Italijani već otpisali Bosnu i Hercegovinu

E. Škorić

Ako pitate Italijane, Bosna i Hercegovina neće igrati baraž za Mudnijal u Rusiji naredne godine.

Italijani su sinoć doživjeli debakl u Madridu od Španije i izvjesno je da će igrati baraž, pa se već pripremaju za potencijalne rivale u dodatnoj rundi kvalifikacija.

Bit će bivši svjetski prvaci nosioci u baražu, a za moguće rivale smatraju da će u novembru imati Sjevernu Irsku, Grčku, Švedsku ili Republiku Irsku. 

Dakle, uvjereni su da će Grčka biti drugoplasirana u našoj grupi, što je opet i realno obzirom na stanje na tabeli, mada se svi mi nadamo da će Grčka biti poražena od Belgije, a da će Zmajevi upisati tri pobjede do kraja kvalifikacija i tako unatoč svemu doći u baraž.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pogledamo li trenutne tabele, u baraž idu Švedska, Portugal, Sjeverna Irska, Republika Irska, Crna Gora, Slovačka, Grčka i Hrvatska (s utakmicom manje). 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi