Ivan Radeljić uplovio u trenerske vode
EPA

Bivši bh. reprezentativac

Ivan Radeljić uplovio u trenerske vode

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Ivan Radeljić uplovio je u trenerske vode. 

Radeljić je prije više od dvije godine okončao svoju igračku karijeru, no odlučio je ostati u fudbalu i u narednim godinama će raditi kao trener. 

Za početak Radeljić je odabrao NK Imotski, gdje je ujedno i napravio prve fudbalske korake, a za početak će obnašati funkciju pomoćnog trenera. U ovom hrvatskom niželigašu će asistirati Zvonki Lipovcu, a u stručnom štabu je također i nekadašnji golman Širokog Brijega Tomislav Bašić. 

Iza sebe Radeljić ima bogato fudbalsko iskustvo. Pored matičnog Imotskog, svojedobno je igrao još za Hajduk, Zadar, Šibenik, Inter Zaprešić, Slaven Belupo, Split, Cerezo Osaku, Energie Cottbus, Genclerbirligi i Antalyaspor. 

U dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine je zabilježio deset nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije