Ivanković: Dolazimo po pozitivan rezultat

Plemići optimistični

Ivanković: Dolazimo po pozitivan rezultat

A. Beganović

Uoči prve polufinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Zrinjskog u taboru popularnih Plemića vlada dobro raspoloženje.

Kapiten i jedan od najboljih igrača Zrinjskog, iskusni Mario Ivanković, vjeruje da će on i njegovi saigrači u večerašnjem susretu pružiti svoj maksimum, te da će se sa pozitivnim rezultatom vratiti u Mostar.

"Nakon dva dana ponovo se susrećemo sa Željezničarom. U prvenstvenom susretu pokazalo se da se radi o momčadima podjednake kvalitete i zbog toga smatram da se ništa neće riješiti večeras na Grbavici", rekao je za SportSport.ba Mario Ivanković i dodao:

"Večeras je tek prvo poluvrijeme. Mi dolazimo u Sarajevo sa velikim ambicijama, svjesni smo da će biti teško ali smo uvjereni da imamo kvalitet da Grbavicu napustimo neporaženi."

Kapiten Zrinjskog smatra da njegovoj momčadi neriješen ishod, odnosno rezultat koji će Željezničar natjerati da u Mostaru ne igra "bunker", daje velike šanse za prolaz u finale najmasovnijeg takmičenja.

"Pokušat ćemo zabiti pogodak i ukoliko u tome uspijemo, onda sam siguran da nećemo izgubiti. Mnogi bi nam značilo da večeras dođemo do rezultata koji u revanšu Željezničaru neće dati priliku za "bunker". Nadam se da će teren biti u dobrom stanju, te da ćemo moći razviti našu igru, što nije bio slučaj u prvenstvenom susretu, kada je travnjak na našem terenu bio očajan", zaključio je Ivanković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.