Ivanković: Travnik nam nije ostao u najboljem sjećanju

Fudbaler Širokog ovaj put vjeruje u trijumf

Ivanković: Travnik nam nije ostao u najboljem sjećanju

Nogometni klub Široki Brijeg u odličnoj je formi. U rasponu od samo četiri dana na Pecari su poraženi Sarajevo i Željezničar. 

Sada je pred jedinom neporaženom ekipom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine gostovanje na Piroti kod NK Travnik. Jure Ivanković ističe kako nema baš najbolja sjećanja na Travnik. 

"Nemamo baš lijepa sjećanja na Travnik i Pirotu. Svi znamo da smo se tu prošle sezone okliznuli. Kada su svi očekivali da se priključimo samom vrhu mi smo poraženi. Oni su izrazito domaćinska ekipa, ali mi smo zdravi, puni motiva, želje i u odličnoj formi," kaže Ivanković i dodaje: 

"Nakon utakmice sa Travnikom očekuje nas nešto lakši raspored, igramo tri utakmice na Pecari do kraja polusezone. Nadam se da ćemo pobijediti i tako nastaviti niz dobrih rezultata," riječi su Ivankovića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg je lider prvenstva i jedina neporažena ekipa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U srijedu je na Pecari u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine pao i odlični Željezničar, ali Ivanković ne želi otpisati konkurente. 

"Rano je pričati o tituli, nikada ne bih otpisao Sarajevo, Zrinjski ima odličnu ekipu, a i Željezničar je prije utakmice sa nama napravio odličan niz. Mi idemo utakmicu po utakmicu, moramo se što bolje spremiti i sigurno je da smo u krugu favorita za titulu prvaka," kaže Ivanković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.