Ivica Osim predsjedavajući Komiteta!
Foto: Damir Kočanović (Hayat)

Sjednica završena: Švabo predsjednik!

Ivica Osim predsjedavajući Komiteta!

Danas se u prijestolnici Austrije Beču održava prvi sastanak Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji je još uvijek u toku.

Na sastanku prisustvuju predstavnici UEFA i FIFA Eva Pasquier, Marcel Benz, te Rudi Zavrl, kao i Ivica i Amar Osim, Dragan Kulina, Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Sead Kajtaz, Ivan Beus, Faruk Hadžibegić, Dušan Bajević i Sergej Barbarez.

Ovo je prvi sastanak Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, čiji će zadatak biti pripremanje terena za održavanje nove Skupštine N/FSBiH, te oformljavanja tijela Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Prema nezvaničbnim informacijama do kojih je došao SportSport.ba, UEFA je i zvanično konstituirala Komitet za normalizaciju, koji je preuzeo ingerencije Predsjedništva i Izvršnog odobra, koji danas i zvanično odlaze u istoriju, zajedno sa svim ljudima koji su u njima do sada sjedili.

U toku su razgovori vezani za prve naredne korake Komiteta, te bi trebalo da se izabare predsjedavajući Komiteta. Prema informacijama SportSport.ba to bi trebao biti Ivica Osim.

Do kraja ove sedmice održaće se još jedna sjednica Komiteta, najvjerovatnije u Sarajevu.

Ostanite uz SportSport.ba

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.