Ivković: Tri boda u Kladuši za prvo mjesto

Veznjak Iskre za SportSport.ba

Ivković: Tri boda u Kladuši za prvo mjesto

S. Mlaćo

Sigurnom i efikasnom igrom nogometaši bugojanske Iskre bez većih problema na svom su terenu savladali Slogu iz Bosanske Otoke sa visokih 4:1, te su tako Bugojanci ponovo dospjeli na prvo mjesto, ali uz isti broj bodova kao i najveći konkurent Krajina iz Cazina.

Junak pobjede nad Slogom u redovima Iskre bio je trostruki strijelac Haris Seferović, a veoma zapaženu partiju pružili su i dva juniora Muzafer Ivković i Armin Bešagić, kojima je šef stručnog štaba Senid Kulaš pružio priliku od prve minute. Ovaj prvi bio je naš sagovornik uoči Iskrinog veoma važnog gostovanja kod uvijek neugodnog Krajišnika iz Velike Kladuše.

"Atmosfera u svlačionici, kao i na terenu među igračima je odlična. Kad se radi, radi se maksimalno, kad je u pitanju opuštanje  opet smo svi zajedno. Utakmica protiv Radnika, naše treniranje i zalaganje na terenu nije ništa omelo i svjesni smo da su na tu utakmicu utjecale neke druge nepoštene stvari, a to smo i dokazali na zadnjoj utakmici. U subotu smo igrali odličan fudbal, to je sam  rezultat i pokazao. Drago mi je što je tu igrao i i moj saigrač Armin Bešagić  iz juniora i odigrao je dobru utakmicu. Ne volim puno da pričam o svom igranju. Komentare na moje igranje prepuštam mojim trenerima i ljudima koji prate ovaj klub već duži niz godina. Na meni je da ovom klubu vratim stari sjaj i nastojim da to i ostvarim sa svojim saigračima. Borim se kao lav, zadovoljan sam svojim igrama i svaku utakmicu ću biti bolji, u to nema sumnje", kazao je optimistični Ivković.

U subotu će Iskra na gostovanje Krajišniku. U slučaju poraza i pobjede Krajine sve bi bilo riješeno, dok bi pozitivan rezultat Iskri dao mnogo nade da pobjedom u posljednjem kolu uz poraz Krajine sezonu završi na prvom mjestu i izbori plasman u baraž.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"U Krajišnik idemo po tri boda. Oni su uvezali  4 poraza, a mi smo bolji iz dana u dan i imamo odličnu ekipu. Bitno je da sudije budu 50:50% i ne sumnjam u pozitivan rezultat. Ono u Donjem Vakufu je bila krađa kakvu ovaj klub nije zaslužio, niti je ikad doživio nešto slično i naravno da vjerujem da ćemo završiti prvi. Sramota bi bila da onakva ekipa Krajine bude ispred nas, to smo i dokazali u utakmici protiv njih", dodao je na kraju razgovora mladi vezista NK Iskra Muzafer Ivković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi