Iz Borca poručuju: Ne bojimo se Sarajeva

S mnogo optimizma dolaze u Sarajevo

Iz Borca poručuju: Ne bojimo se Sarajeva

A. Beganović

U derbiju 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine snage će sutra odmjeriti aktuelni bosanskohercegovački prvak Sarajevo i Borac iz Banja Luke.

Borac u Sarajevo stiže nakon vrijedne pobjede nad Travnikom, a novi šef stručnog štaba ekipe iz Banja Luke, Petar Kurčubić, mišljenja je da će meč sa Sarajevom za njegove izabranike s psihološke strane biti lakši od onog sa Travnikom.

"U dobrom raspoloženju dočekujemo meč sa Sarajevom. S psihološke strane očekuje nas lakši meč nego što je bio onaj s Travnikom. Sarajevo je samo po sebi motiv, tako da ne bismo trebali imati neprilika u pristutpu igri. S druge strane u fizičkom smislu nas očekuje mnogo teži meč. Biće teže osvojiti bodove nego u svim ostalim susretima, ali i to nam može biti dodatni motiv", izjavio je trener Borca Petar Kurčubić.

U Borcu ističu da poštuju igrače Sarajeva, ali da ih se ne boje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poštujemo igrače Sarajeva, ali ih se ne bojimo. Borit ćemo se, dat ćemo sve od sebe, pa ćemo na kraju utakmice vidjeti za koji rezultat će to biti dovoljno", izjavio je prvotimac Borca, Siniša Saničanin.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.