Iz FK Sarajevo osudili sinoćnji napad navijača

Kamenovan autobus

Iz FK Sarajevo osudili sinoćnji napad navijača

Iz FK Sarajevo oglasili su se saopštenjem za javnost nakon incidenta koji se dogodio po povratku sa gostovanja iz Bijeljine. 

Naime, Centrotransov autobus sa igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo je napadnut od strane navijača, te je izvršeno drumsko razbojništvo koje, uz sreću, nije dovelo do bilo kakvih povreda ili gorih scenarija. 

Autobus tima sa Koševa je napadnut kamenicama, konzervama alkoholnih pića i pretrpio je određena oštećenja u vidu razbijanja stakla, a napravljenu barikadu na cestu uspio je zaobići vozač autobusa spriječivši veći incident. 

"FK Sarajevo osuđuje sinoćnja dešavanja, koja su za cilj imala narušavanje sigurnosti i zdravlja igrača i članova stručnog štaba, a o čitavom događaju upoznati su predstavnici lokalne Policijske uprave, koji su pokrenuli istragu o datom događaju. Također, rukovodstvo FK Sarajevo izražava svoje žaljene što je grupa navijača  izabrala ovakav način izražavanja svog nezadovoljstva nastupima i rezultatima prvog tima, sa kojima svaki iskreni navijač ne može biti zadovoljan", stoji u saopštenju. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Operativnog centra MUP-a TK kazali su da je do incidenta došlo u 22:10 sati, a osobe koje su izvršile napad su od ranije poznate policiji i radi se na njihovom pronalasku. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi