Iz FK Željezničar tvrde: Šteta na stadionu veća od 20.000 KM

Saopštenje za javnost

Iz FK Željezničar tvrde: Šteta na stadionu veća od 20.000 KM

E. Škorić

Iz FK Željezničar tvrde kako su navijači Sarajeva napravili štetu na Grbavici u iznosu od 20.219,00 KM.

Rukovodstvo Željezničara oglasilo se nakon što se pisanjem "pojednih medija u javnosti stvorila perecepcija da se šteta na stadionu Grbavica ogleda samo u uništenim stolicama".

"Zajedničkim uviđajem koji se održao u ponedjeljak, a na kojem su prisustvovali predstavnici MUP-a KS, FK Sarajevo i FK Željezničar, utvrđeno je da su 803 stolice na sjevernoj tribini Stadiona Grbavica uništene te da će za adekvatnu popravku biti potrebna kupovina i montaža novih stolica. Pored toga, radovi na sanaciji štete podrazumijevat će: zamjenu i postavku nove ulazne kapije, zamjenu i postavku novih ulaznih vrata u toalet, zamjenu i postavku dva nova vodokotlića, zamjenu četiri baterije za vodu, postavku i betoniranje nove metalne ograde, zamjenu evakucione kapije, zamjenu tri postolja za reklame, zamjenu i postavku tri nova reklamna bannera, zamjenu i postavku nove žičane ograde te zamjenu i postavku novih šest osigurača za struju", navode u FK Željezničar.

"Rukovodstvo Kluba izražava nadu da se ovakvi ili slični incidenti neće ponoviti na Stadionu Grbavica, te da će MUP KS i NS/FS BiH postati partneri u procesu poboljšanja sigurnosti i ugođaja na svim utakmicama", zaključili su iz Zvorničke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi