Iz FS BiH potvrđeno: Borac je kažnjen oduzimanjem tri boda

Direktor Borca ne zna šta mu se dešava u klubu

Iz FS BiH potvrđeno: Borac je kažnjen oduzimanjem tri boda

A. Beganović

Fudbalski klub Borac iz Banja Luke u nastavak prvenstva ući će sa tri boda manje, potvrdili su iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za SportSport.ba.

SportSport.ba danas je došao do informacija koje kažu da je Borac kažnjen oduzimanjem tri boda zbog toga što nije ispoštovao dogovor postignut za svojim nekadašnjim igračem Pericom Stančeskim o izmirenju dugova.

Ovu odluku donijela je Evropska fudbalska federacija, a na jučerašnjoj sjednici Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine samo je postupila po FIFA-inim uputama, te je klubu iz Banja Luke oduzela tri boda.

Sat vremena nakon objavljivanja ove informacije na našem portalu oglasio se i Borac, odnosno direktor ovog kluba Robert Zrilić, koji je u Mondu za širenje dezinformacija optužio sarajevske medije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, Zrlić očito ne zna šta mu se dešava u klubu, te tako bosanskohercegovačku javnost, a i navijače Borca dovodi u zabludu. Borac je kažnjen, a to je za SportSport.ba potvrdio i predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH, Milorad O. Lale.

"Na sjednici Takmičarske komisije, koja je održana jučer, samo smo postupili po uputama FIFA-e. Dakle, Borac je kažnjen oduzimanjem tri boda jer nije ispoštovao dogovor o izmirenju dugova Perici Stančeskom. Naši klubovi se nekad ponašaju neodgovorno i onda kada budu kažnjeni svako im je kriv. Stvar je jasna, Borac je kažnjen, kao što je i Slavija bila kažnjena prošle sezone", izjavio je Milorad O. Lale.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.