Iz NFSBiH se oglasili zbog propusta u meču protiv Norveške

Iz NFSBiH se oglasili zbog propusta u meču protiv Norveške

E. Škorić

Iz Nogometnog saveza BiH oglasili su se povodom tehničkih propusta primjene pravila UEFA-e koji se odnose na javne opomene u kvalifikacijama za EP za igrače do 21 godine.

Podsjetimo, Nestorović se žalio na neigranje Amira Hadžiahmetovića i Kerima Memije zbog suspenzije, a nije znao da su imali pravo nastupa protiv Norveške.

"Nakon tehničkog propusta prilikom primjene propisa UEFA-e koji se odnose na javne opomene u kvalifikacijama za EP „U-21“ selekcija, Nogometni/Fudbalski savez BiH je preduzeo mjere na utvrđivanju odgovornosti u stručnom štabu „U-21“ reprezentacije. Nakon provedenog postupka biće izrečene odgovarajuće sankcije prema odgovornim osobama u skladu sa internim aktima NS/FS BiH", saopštili su iz NFSBiH.

"Zbog  nesporne greške NS/FS BiH se izvinjava cjelokupnoj sportskoj javnosti uz uvjeravanje da se takvi i slični propusti u budućnosti neće ponoviti", tvrde u našem Savezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi