Iz Širokog poručuju NSBiH: Gospodo, hoćete li i dalje šutjeti?

Oglasio se tim sa Pecare

Iz Širokog poručuju NSBiH: Gospodo, hoćete li i dalje šutjeti?

NK Široki Brijeg traži službeno očitovanje Fudbalskog saveza BiH o tomu ko zapravo (ni)je poštivao protokol na finalnim utakmicama Kupa BiH za seniore (Olimpic – Široki Brijeg) i juniore (Sarajevo – Široki Brijeg) 27. i 28. maja.

Klub sa Pecare povodom toga izdao je službeno saopštenje za javnost, koje vam prenosimo u cjelosti bez korekcija. 

"U sarajevskim medijima podigla se neviđena haranga, uz hrpu laži na račun igrača NK Široki Brijeg o njihovom navodnom neprimjerenom ponašanju tijekom intoniranja himne BiH, kao i prigodom dodjele medalja i pokala.

Nogometaši Širokog Brijega (i seniori, i juniori) postupili su sukladno protokolu, kao i suci obje utakmice, što se lijepo vidi i na objavljenim fotografijama i video zapisima, te su se za vrijeme intoniranja himne BiH, mirno i dostojanstveno, bili okrenuti prema svečanoj loži.   

Naši igrači i vodstvo bili su zasuti hrpom uvreda ispod svake razine ljudskog dostojanstva kada su pokušali primiti medalje, a pritom su i gađani različitim predmetima s tribina.  Policija je intervenirala tek nakon što je na tomu inzistirao naš direktor gosp. Bevanda i omogućila prolaz do svečane lože. Umjesto isprike zbog svega, u sarajevskim medijima potpuno izvrću cijelu priču i objavljuju kako je, eto, naš igrač Zakarić gađao navijače!?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne smijemo ni pomisliti što bi sve bilo da se i najmanji dio ovoga dogodio na našoj Pecari (gdje je sve na obje utakmice finala Kupa bilo organizirano na europskoj razini).  Sramota je da se ovakve stvari događaju na finalnim utakmicama Kup BiH i da se, umjesto svečanosti nogometa, na najprljaviji način pokušava baciti ljaga na NK Široki Brijeg.

"Gospodo iz Saveza, hoćete li i dalje šutjeti ili ćete se usuditi reći istinu o svemu?", stoji na kraju saopštenja četvrtoplasiranog kluba BHT Premijer lige BiH. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.