Iz Viteza u reprezentaciju Nigerije

Mladi golman Viteza dobio poziv selektora

Iz Viteza u reprezentaciju Nigerije

S. Mlaćo

Prvi golman Viteza David Samuel Nwolokor (20) dobio je poziv selektora reprezentacije Nigerije za prijateljski duel sa Egiptom.

Nwolokor je uoči početka ove sezone stigao u redove bh. premijerligaša na posudbu iz HNK Rijeka, te je odmah skinuo dotadašneg prvog golmana Ivana Tirića. Ove polusezone mladi Nigerijac upisao je 11 nastupa u ligi, a prije Viteza nastupao je za drugi tim Rijeke i HNK Šibenik.

S obzirom da nije imao priliku da se dokaže u Rijeci, u Vitezu su dogovorili posudbu u njihov tim, te za sada mogu biti zadovoljni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez upravo igra susret 18. kola protiv Zrinjskog, a Nwolokor je opet u početnoj sastavi. Nakon susreta ovog vikenda slijedi pauza u Premijer ligi, a mladi golman će iskoristiti za povratak u svoju zemlju i okupljanje reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi