Iz Želje najavili formiranje B tima

Devet juniora potpisalo ugovor

Iz Želje najavili formiranje B tima

E. Čaušević

FK Željezničar danas je saopštio da je klub odlučio potpisati ugovor sa devet juniora.

Plavi su tako odlučili da što više igrača iz omladinskog pogona potpiše ugovor, te dobije priliku da zaigra za prvi tim. Sportski direktor kluba Aldin Čenan izjavio je danas da je naredni korak kluba s Grbavice formiranje B tima koji će osim mladih igrača popunjavati i igrači koji se oporavljaju od povreda.

"Ovo je prvi korak našeg plana da što veći broj igrača koji su prošli kroz omladinski pogon potpiše ugovor i dobije priliku da zaigra za prvi tim, što je za ove momke ostvarenje sna. Rukovodstvo kluba se opredijelilo za ovaj potez i naša obaveza je da ovi momci dobiju priliku već u predstojećoj sezoni. Naredni korak bit će formiranje B tima FK Željezničar, koji će imati zasebne treninge i utakmice i koji će osim mladih talentovanih igrača popunjavati i oni koji imaju manju minutažu u prvom timu te igrači koji se oporavljaju od povreda. Taj B tim će redovno igrati prijateljske utakmice i po potrebi biti sparing partner prvoj ekipi. To bi u budućnosti trebalo osigurati širu bazu igrača koji bi bili na raspolaganju prvom timu", izjavio je sportski direktor kluba Aldin Čenan za zvaničnu stranicu Plavih.

Podsjećamo, ugovore sa Željom danas su potpisali Vernes Karavdić, Haris Kurtović, Mirza Šubo, Tarik Džindo, Benjamin Šehić, Aldin Hrvanović, Aldin Šehić, Anel Šabanadžović i Amir Velić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi