"Izgledaju naivno, ali opasni su tipovi"

Kodro o situaciji u bh. fudbalu

"Izgledaju naivno, ali opasni su tipovi"

A. Beganović

"Žalim zbog reprezentacije, zbog momaka, sjajnih igrača, zbog vremena koje gubimo. Želio sam najbolje, želio sam dati nešto reprezentaciji, usrećiti naš narod, ali nismo bili na istim talasima", rekao je Meho Kodro i dodao:

Međutim, ne kajem se što je završilo kako je završilo. Oni bi me svejedno trošili i potrošili. Nisam čestito ni počeo raditi, a već su mi sjeli za vrat, postavljali ultimatume. Oni samo izgledaju naivno, ali su vrlo opasni tipovi".

Legendarni bh. fudbaler trenutno radi sa mlađim kategorijama u San Sebastianu, a u razgovoru za San se osvrnuo na aktuelne probleme u našem fudbalu.

"U ovom momentu je sve bolje od sankcija, kojima nam prijete UEFA i FIFA. Bilo bi pogubno da reprezentacija i klubovi nestanu sa internacionalne scene. Kao sportista spreman sam prihvatiti da ovi još vladaju ali da ne diraju reprezentaciju", istakao je Kodro te se osvrnuo na velikodušnu ponudu Sulejmana Čolakovića, koji je nudi svoj mandat samo da ne bude suspenzije.

"Ko još vjeruje u Suljine priče. To je kupovina vremena. Oni vole slatko pričati. Dok se selektori biraju po nacionalnom ključu, nema perspektive. Trebaju se birati najstručniji, najbolji, najusješniji, bez obzira iz kog naroda dolaze", ističe Kodro.


"Ivicu Osima nikad neće zvati da im pomogne, jer je on neko i nešto. Osim je preveliko ime, prejak stručnjak za njih. Oni ne vole da budu u bilo čijoj sjeni. Žalosno je da tako veliko dokazano fudbalsko ime nije u nogometu, a opet kada znam ko vodi naš nogomet, možda je za čovjeka bolje da nema posla sa njima", dodao je Kodro.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.