Izronit će Stari za one što ga vole

Velež nikad lošiji

Izronit će Stari za one što ga vole

E. Škorić

Travnik do danas nikada nije u Mostaru pobijedio ekipu Veleža.

Posljednji put su Veziri kao gosti pobijedili Velež davne 1995. godine i tada se meč igrao u Jablanici iz, vjerujemo, svima dobro poznatih razloga. Tada je bilo 3:0 za Travnik.

Travničani su 1997. izgubili u Mostaru s 2:0, a iste godine je bilo 2:1 za Rođene u Mostaru. 

U hercegovačkom gradu je Travnik bio nemoćan i 2001. godine, pa i 2008. na dva gostovanja. Tradicija se iz godine u godinu nastavljala - Velež je pred svojim navijačia savladao Travnik s 5:0 2009. godine, dvije godine kasnije bilo je 1:0, pa 4:1. 

Rođeni su razbili Vezire visokim rezultatom 6:0 2012. godine, 'mlatili' su poželjnog rivala i u narednim sezonama pred svojim navijačima.

I onda je došao 3. oktobar 2015. godine. Velež je izgubio s 1:0 od Travnika, tradicija se srušila, a mostarski nekad slavni klub kao da se nalazi pred samim gašenjem. Ima Veleža i Red Armyja i stare mostarske raje, ali igrači koji brane sveti grb nisu sposobni za nešto više od "daćemo sve od sebe" izjava. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veležovi dani u Premijer ligi kao da su odbrojani, makar imali u vidu da je tek 11. kolo. No, i ako ispadne u niži rang, neće to biti prvi put. Bez brige, izronit će Stari za one što ga vole...

Velež je nekako osuđen da se pati, da se bori sa svim i svačim, da ispada iz lige i da se vraća. Velež je to.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.