Izvještaj delegata: Stvoreni uslovi za nastavak susreta

Šta se dešavalao u Tuzli?

Izvještaj delegata: Stvoreni uslovi za nastavak susreta

A. Beganović

U okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore u Tuzli su se sastali Sloboda i Željezničar, a susret nije priveden kraju.

Pri vodstvu juniora Slobode 1:0 u 93. minuti došlo je do nemilih scena. Kako u svom izvještaju navodi delegat susreta, u 93. minuti došlo je do međusobnog naguravanja fudbalera Slobode i Željezničara, a tom prilikom gostujući igrač broj 3 (Adnan Alihodžić) je glavom udario domaćeg igrača broj 2 (Darko Todorović).

Nakon toga je, prema izvještaju delegata, došlo do opće tučnjave koja jer trajala tri i pol minute, a s tribina su u teren utrčala i dva domaća navijača, te su uspjeli udariti golmana Željezničara (Emir Čutahija) i igrača broj 15 (Muris Midžić). Situacija se potom smirila i prema izvještaju delegata, stvoreni su uslovi za nastavak susreta, no gostujuća ekipa je naspustila teren.

"Klub domaćin organizovao današnji meč uz određene propuste (izostala pravovremena reakcija redarske službe i pripadnika MUP-a prilikom incidentne situacije u sudijskoj nadoknadi vremena-90+3 minuti). Susret uredno najavljen i odobren od strane MUP-a TK PU Tuzla ,PS Zapad. Prisutno vozilo hitne medicinske pomoći. Predstavnici klubova shodno Propozicijama uredno prijavili spiskove igrača sa urednim sportskim legitimacijama. Na terenu kao i na tribinama nije bilo incidenata sve do 90+3 minute, kada je nakon međusobnog naguravanja gostujući igrač broj 3. glavom udario domaćeg igrača broj 2. Nakon toga nastala je opća tuča između igrača oba tima koja je trajala oko 3,5 minuta. Tokom trajanja tučnjava dva navijača domaćeg tima su ušla u teren pri čemu uspjeli udariti vratara gostujuće ekipe i igrača br.15. Nakon smirivanja situacije stvoreni su uslovi za nastavak susreta , međutim gostujuća ekipa je napustila teren i zaputila se u svlačionice", u svom izvještaju je naveo delegat susreta uz napomenu da slijedi detaljan izvještaj.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.