Izvučeni parovi osmine finala Kupa BiH

Mostarski derbi u osmini finala

Izvučeni parovi osmine finala Kupa BiH

E. Škorić

U Vogošći je danas održan žrijeb parova osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

U bubnju su se našli sljedeći klubovi: Bosna Sema, Goražde, Kozara, Mladost DK, Orašje, Radnički Lukavac, Radnik, Rudar Kakanj, Sarajevo, Slavija, Sloboda Tuzla, Široki Brijeg, Travnik, Velež, Zrinjski, Željezničar. 

U osmini finala Kupa igrat će mostarski rivali, dok će Željo i Sarajevo barem na papiru imati nešto lakši posao, obzirom da će odmjeriti snage s prvoligašima Goraždom i Kozarom.

Zanimljivo bi moglo biti u duelima Slobode i Širokog Brijega, dok kakanjski Rudar igra s aktuelnim osvajačem Kupa ekipom Radnika.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prve utakmice igraju se 19. oktobra, dok su revanši sedam dana kasnije. Utakmice se igraju u terminima u 14:30 i 16:30.

Osmina finala Kupa BiH, parovi:
Bosna Sema - Radnički
Mladost DK. - Slavija
Sloboda - Široki Brijeg 
Sarajevo - Kozara
Željezničar - Goražde
Orašje - Travnik
Zrinjski - Velež
Rudar - Radnik

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti