Šef struke FK Sloboda za SportSport.ba

Jagodić: Očekivanja od duela u Vitezu su velika

E. Dindić

Nakon tri odigrana kola u Premijer ligi BiH tuzlanska Sloboda ima jedan osvojen bod, te još uvijek nije postigla nijedan pogodak. 

Podatak je to koji može da brine sve u stručnom štabu Tuzlaka, a već za vikend Sloboda će u goste Vitezu.

Tuzlaci su pod imperativom pozitivnog rezultata, a o remiju sa Krupom (0:0), te očekivanjima od duela sa Vitezom na današnjem treningu za SportSport.ba je govorio šef struke Slobode Vlado Jagodić.

"Vrijedan bod smo osvojili na gostovanju kod Krupe, ako znamo da nam je Krupa tradicionalno neugodan protivnik. Vođeni tim iskustvom mi smo se drugačije postavili, a ja sam se našalio kazavši da smo učili mnogo i naučili. Donijeli smo zlatan vrijedan bod, mada se ovdje stvorila neka pretpostavka od nekih koji pitanje da li žele dobro Slobodi da ovdje ništa ne valja. Poraz u Širokom Brijegu za mene nije tragedija, a protiv Radnika se desilo nešto se u fudbalu dešava. Sada zaboravljamo Krupu, analizirali smo je i skrenut ćemo pažnju na određene nedostatke u tom meču. U Krupi smo pored plastike i teškog vremena pokazali da ukoliko smanjimo broj grešaka na minimum da možemo igrati sa svima. Zabrinjava me neefikasnost, a mi imamo glavu i rep, međutim, neda nam se da realizujemo polupriliku. Jedan gol će skinuti breme težine koje imaju igrači na leđima", kazao je Jagodić.

Junak Slobode u Krupi bio je mladi golman Azir Muminović.

"Golman je za to da brani i odbrani šta propusti ekipa. Drago mi je da se shvatio moju priču, te da treba se skoncetriše, jer su Hadžić i Erić također dobri golmani. Treba pohvaliti kada je dobro jer u kriznim momentima on je bio na pravom mjestu", jasan je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slobodi sada slijedi gostovanje u Vitez.

"Moja očekivanja su velika jer igrači moraju shvatiti da mi brzo moramo doći do pobjede. Sjećam se prošle utakmice u Vitezu kada je bilo 0:0, a ovaj put se nadam da ćemo naći dobitnu kombinaciju i da će neko imati sreće da otvori mrežu protivnika. Nadam se da će se to onda redati, a imamo kadrovskih problema. Husić je imao prvi trening, ali nema ga u duel igri, Krpića nemamo zbog kartona, Lazevski želi da trenira na vlastitu odgovornost, dok će Osmanagić tek sutra raditi sa ekipom. Veoma je upitno da li će igrati. Skautirao sam Viteza i to je ekipa koja je fizički snažna, te očekujem neizvjesnu utakmicu", dodao je na kraju razgovora šef struke FK Sloboda Vlado Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi