Jagodić: A, ko to ne bi želio biti trener Čelika

Rado se prisjeti vremena provedenog u Zenici

Jagodić: A, ko to ne bi želio biti trener Čelika

A. Beganović

Zenički Čelik proživljava možda i najteže dane u svojoj historiji. Klub se nalazi u nezavidnoj situaciji i dok se ostali premijerligaški klubovi pripremaju za novu sezonu u kojoj će se elitni rang bh. fudbala po prvi put činiti 12 klubova, crveno-crni žive u neizvjesnosti. 

Nakon što su klub napustili mnogobrojni igrači ugovor je istekao i šefu stručnog štaba Elvedinu Beganoviću koji je odlučio prihvatiti ponudu kakanjskog Rudara, te će u narednoj sezoni voditi ovaj klub.

S kojim igračkim kadrom, s kojim stručnim štabom će crveno-crni početi novu sezonu u Zenici niko ne zna, a nakon što je "procurila" informacija da je klub napustio Beganović počelo se špekulisati s imenima njegovog nasljednika.

Jedan od onih kojeg Zeničani pamte samo po dobrom i koji se u kuloarima spominje kao ozbiljan kandidat za preuzimanje užarenu trenersku stolicu je i Vlado Jagodić.

"Vidite, možda i najljepše trenutke u svojoj karijeri sam proveo u Zenici. Situacija je tada bila bolja, navijači su uvijek bili uz svoje ljubimce i doista se često sjetim dana provedenih u Zenici. Tužan sam kao sportista zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi Čelik, no bez obzira na sve mislim da još uvijek nije sve izgubljeno", na početku razgovora za SportSport.ba ističe Jagodić.

Jagodić se kao novi trener Čelika uvijek spominje kada ovo mjesto ostane upražnjeno na Bilinom polju, pa je tako i ovaj put.

"Već sam vam rekao da mi je Čelik u srcu zbog svega lijepog što sam doživio u Zenici. Da li bih u ovom trenutku preuzeo Čelik? Situacije je teška, ali Čelik se ne odbija. Veliki je to klub sa fenomalnim navijačima i nastavio bih tamo gdje sam svojevremeno stao. Bio sam prevaren od strane tadašnjih čelnika u vezi evropske licence, izborili smo nastup u Evropi, a onda smo odjednom ostali bez licence. Bili su to teški dani, kako za mene, tako i za momke koji su u toj sezoni igrali. Siguran sam da oni kojima je Čelik u srcu nisu zaboriavili da je to bio rezultatski najuspješniji period u zadnjih desetak godina i zbog Robijaša i istinskih zaljubljenika u Čelik vratio bih se da završiom posao koji sam tada započeo", govori Jagodić, ali i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno, pod uslovom konsolidacije kluba u upravljačkom segmentu i da se iz kluba sklone ljudi koji su zalutali u fudbal i koji su meni svojevremeno prijetili. Zenica i Bosna i Hercegovina zaslužuju jak Čelik, a tim je najlakše napraviti samo se trebaju zasukati rukavi. Nadam se da će izaći iz krize, a ja Čeliku stojim na raspolaganju. U krajnjem slučaju,  ako ćemo biti iskreni, postoji li trener koji ne bi želio biti trener Čelika".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi