Jagodić: Borac će uskoro stati na noge

Iskusni trener se vratio na Gradski stadion

Jagodić: Borac će uskoro stati na noge

Zoran Dragišić završio je svoju epizodu na klupi Borca nakon samo tri prvenstvene utakmice, a na njegovo mjesto zasjeo je Vlado Jagodić.

Iskusni trener već je u tri navrata predvodio crveno-plave, sa kojima je, između ostalog, 2011. godine i došao do titule u Premijer ligi BiH. 

Crveno-plavi ove sezone imaju jasan cilj, a to je ekspresan povratak u najelitnije bh. takmičenje, ali sigurno da nakon nešto lošijeg starta u šampionatu RS to neće biti nimalo lako.

To je potvrdio i sam Jagodić u razgovoru za naš portal. 

"Činjenica je da sam želio inostrani angažman i da sam neko vrijeme na to čekao. Premijer liga mi je isto tako jako interesantna, ali ovo je moj klub. Četvrti put se vraćam i možda postajem rekorder na našim prostorima. Kada god je teško u Borcu kažu: 'Vrati se Vlado, pomagaj'. Prethodna tri puta sam uskakao, nisam bio sa timom u pripremnom periodu, nego sam dolazio nakon loših rezultata. Nažalost, ekipa je već selektirana, započela je prvenstvo, što je jako teško za trenera. Ipak, mislim da sam pun iskustva, a u isto vrijeme sam se i poželio rada, bez obzira što se radi o Prvoj ligi RS", rekao je novi strateg Banjalučana. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Pokušaću sa upravom kluba, ostatkom stručnog štaba i igračima da napravimo ono što se traži od nas. Ekipa nije startovala baš najbolje u šampionatu i siguran sam da nas čeka težak posao. Već za tri dana nas očekuje prvenstvena utakmica. Grč je, dosta je mladih i neiskusnih igrača, a tu su i iskusniji fudbaleri koji su ovdje sa mnom osvojili titulu. Očekuje me težak posao, ali ja se tog posla ne bojim. Mislim da možemo vrlo brzo stati na noge i napraviti dobre rezultate u nizu. Takođe, pokušaćemo da vratimo publiku na Gradski stadion jer su oni uvijek bili naš dvanaesti igrač na terenu", dodao je Jagodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi