Trener Slobode pred utakmicu

Jagodić: Čestitat ću Željezničaru ako nas pobijedi

E. Dindić

Pred subotnji duel 1. kola Lige za prvaka u Sarajevu između Željezničara i Slobode u taboru Tuzlaka svjesni su da ih očekuje jako težak zadatak na Grbavici.

Šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić za portal SportSport.ba prokomentarisao je odigrane prijateljske utakmice u reprezentativnoj pauzi, kao i očekivanja od subotnjeg duela. 

"Prvo ću reći da ove dvije kontrolne utakmice nisu dale željene rezultate. Pri tome ne mislim samo na rezultat utakmice, nego na stvari koje sam očekivao. Ja sam uvijek trener koji, i za vrijeme pauza, želim da držim igrače u punoj formi i da budu spremni za ono što ih očekuje. Imali smo tri, četiri igrača koja nisu bili u trenažnom procesu, nažalost dobili smo kontra efekat gdje su nam se tri igrača povrijedila i upitna su za subotnji duel. To su golman Azir Muminović, Aleksandar Lazevski  i pogotovo Almedin Zilkić, koji je doživio povredu protiv Gradine. Još kada dodamo tome da je Edis Smajić van stroja od juniorske utakmice sa Sarajevom, i da je zajedno sa  Muminovićem tek počeo lagano da trenira, zaista nepovoljna situacija nas očekuje. Ismar Tandir je stisnuo zube i odigrao poluvrijeme u Srebreniku, pa ćemo da vidimo kako će se stvari odvijati. Adnan Jahić kao i Samir Merzić su van stroja također. U suštini, nismo dobili efekat koji sam želio da postignem ovim utakmicama. Utakmica protiv Sarajeva je pokazala da ni ja sam ne znam koliko ova djeca mogu. Ulazimo sada u seriju teških utakmica i jedva čekam da vidim odgovor igrača na takve susrete. Nismo opterećeni rezultatom, ali sve ćemo uraditi da se domognemo četvrte pozicije koja će vjerovatno voditi u Europu. To ćemo vrlo brzo ćemo saznati, odmah poslije polufinalnih susreta Kupa Bosne i Hercegovine.", rekao je Jagodić te dodao: 

"Što se tiče susreta sa Željezničarom u Sarajevu, uvijek smo bili rivali, koji god klub sam vodio a pogotovo Slobodu, koja je svoje najbolje partije pružala na Grbavici. Ja sam optimista a svakako ću čestitati Željezničaru ako nas nadigra i pobijedi. Uvijek kažem, a tako i očekujem, da će biti neizvjesna utakmica, jer i tradicija je na strani Slobode." zaključio je Jagodić.    

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi